Autoritzat per la Generalitat de Catalunya amb Nucli Zoològic L-2500049

HomeBlogEducacióEDUCACIÓ CANINA: COM ENSENYAR AL MEU GOS L’ORDRE DE SEURE?

EDUCACIÓ CANINA: COM ENSENYAR AL MEU GOS L’ORDRE DE SEURE?

Per beneficiar la convivència entre tots és important que el nostre gos aprengui algunes normes o pautes bàsiques d’educació i obediència des de cadell. Totes les pautes que aprengui seran beneficioses per la seva conducta, per tal d’aconseguir un bon comportament i obtenir un animal de companyia equilibrat, obedient i feliç.

Qui no vol que el seu gos/sa quan juga lliurement pel parc acudeixi ràpidament a la seva crida per tornar a casa, enlloc d’estar mig hora per agafar-lo? O sortir a passejar i ser nosaltres qui passeja al gos/sa i no pas ell/a qui ens treu a passeig a base d’estirar de la corretja?

L’educació del nostre gos o cadell ha de ser global, i no centrar-se únicament en que executi una o dues ordres. El gos ha d’estar socialitzat i comportar-se de manera adequada, tant dins com fora de casa. En la publicació d’avui et volem ensenyar com pots dur a terme l’ordre bàsica de seure’s i quins beneficis pot aportar-vos.

Com ensenyar l’ordre al meu gos/sa?

El procés d’educar comença en el mateix moment que el gos/sa entra a viure a casa, des de cadell, i s’estén al llarg de tota la seva vida. Cal tenir molt clar que la forma i continguts varien en funció de l’edat del nostre gos, per tant, no podem demanar a un cadell el mateix que a un gos/sa adult.

Per dur a terme l’ordre d’assentar-se, cal assegurar-se que el  nostre gos està atent i concentrat en el que l’hi demanem.

En primer lloc, utilitzarem un premi (menjar especial per a gossos) i  el  mantindrem  prop del seu nas, amb l’olor del premi captarem la seva atenció. Seguidament  mourem el premi  lentament cap endarrere, sobre el seu cap. Al seguir el menjar amb  el cap el  nostre gos acabarà asseient-se i en aquest moment haurem de dir “seu”. Tan aviat com el gos s’hagi assegut l’haurem de felicitar amb veu agradable i fent-li carícies l’hi donarem el premi. Recordeu que l’educació sempre ha de ser en positiu.

Si el nostre gos no s’assenta de forma automàtica, podem baixar-li nosaltres mateixos el seu  llom exercint una lleu pressió cap avall. La pressió ha de ser lleu perquè el gos acabi d’asseure’s sol. Al mateix temps que induïm al gos a asseure’s, haurem de dir l’ordre “seu ” i en el mateix moment que s’hagi assegut el felicitarem i l’hi donarem el premi que tan espera.

Jugar amb la nostra mascota és una forma adequada d’aprofitar les estones d’esbarjo  amb el nostre amic can perquè aprengui a acatar normes i ordres, com “asseu-te”, de manera lúdica.

 

Quins premis donar al meu gos ?

És molt important que el gos associï les ordres amb coses positives per a ell, com les llaminadures . Per aquesta raó  les llaminadures juguen un paper molt important en  l’ensenyament d’aquesta ordre. Aquestes estan compostes d’extractes de diferents carns, inclòs de sabors dolços amb uns aromes extremadament exquisits, que faciliten que la nostra mascota presti atenció. Si volem ensinistrar a un cadell, ens hem d’assegurar que les llaminadures siguin suficientment toves per a les seves dents.

Quant temps tarda en aprendre l’ordre el meu gos ?

És important que treballis amb el teu gos en un ambient agradable. És millor començar l’entrenament del teu gos en un ambient casolà amb distraccions limitades, això facilitarà el seu aprenentatge i la seva duració.

Convé repetir l’exercici d’entrenament de l’ordre “asseu-te” al llarg del dia però sense insistir massa per evitar atabalar-lo .

Si és convenient repetir l’ordre en diferents circumstàncies i escenaris en els quals es pot necessitar, com a l’hora de menjar, abans de creuar la carretera, abans de sortir de passeig, en els trasllats en cotxe…

Per què és beneficiós que el meu gos sàpiga aquesta ordre?

Ensinistrar a la teva mascota és clau perquè pugui adaptar-se a  la llar. Si l’hi ensenyes al teu gos l’ordre d’asseure’s, et serà més fàcil controlar-ho en gairebé qualsevol situació. Un gos assegut no pot portar-se malament, i en situacions que el facin sentir-se insegur o nerviós, l’ordre “sit” el tranquil·litzarà.

HORARI D'ESTIU (Juliol i Agost)

Dilluns – Divendres de 9:00 a 13:00 i de 16:00 a 20:00
Dissabtes de 9:00 a 13:00
Diumenges i festius (només residència canina) de 9:00 a 13:00

HORARI D'HIVERN (De Setembre a Juny)

Dilluns – Divendres de 9:00 a 13:00 i de 15:30 a 19:30
Dissabtes de 9:00 a 13:00
Diumenges i festius (només residència canina) de 9:00 a 13:00

Cria i venda de cadells i residència canina a Lleida.

A HotelCan estem inscrits a:

© 2024 · HotelCan · by Paddock Comunicación

Skip to content