Autoritzat per la Generalitat de Catalunya amb Nucli Zoològic L-2500049

HomeBlogSalut i cures de la teva mascotaCOM BANYAR AL NOSTRE CADELL?

COM BANYAR AL NOSTRE CADELL?

Tots els gossos necessiten una rutina de bany, ja que es tracta d’un hàbit essencial per eliminar les males olors i mantenir el seu pèl i la seva pell sans. Quan parlem de la neteja del cadell sempre sorgeix una pregunta: Cada quan puc banyar-lo? La freqüència de bany és aproximadament de tres setmanes, dependrà una mica també de l’estil de vida de l’animal, però no recomanem fer-ho abans. Es important banyar-lo per diferents raons:

La primera es que si el comencem a banyar quan es un cadell s’acostumarà millor a l’aigua i al sabó, i ho entendrà com una rutina. A més, d’aquesta manera mantindrem el seu pèl sà i brillant.

La segona és per higiene. Les passejades a l’aire lliure per terrenys amb arena o fang, jugar amb altres gossos al parc o les rebolcades sobre superfícies no sempre massa netes, son només algunes de les situacions que fan obligat el bany de la nostra mascota, ja que la brutícia es pot transformar en problemes de salut.

Una altra raó per banyar-lo es per nosaltres, les persones, ja que el pèl de les nostres mascotes pot acumular bactèries.

No es difícil banyar al nostre gos a casa, el moment del bany hauria de ser agradable i pot ser una manera d’estrènyer la relació amb ell, per això us aconsellem seguir els següents passos:

 

Socialització

Banyar al cadell les primeres vegades pot ser estressant per a ell, ja que tot es nou i, igual com un bebè, no sap si això esta bé o malament. El soroll i la sensació de l’aigua a la seva pell el pot espantar, per això s’ha d’anar de mica en mica, parlant-li i animant-lo perquè estigui content i que pugui associar el bany amb una bona experiència. Socialitzar al cadell amb el bany consisteix en ensenyar-lo a tenir contacte amb l’aigua, que es deixi tocar totes les parts del cos i que es vagi familiaritzant amb  l’assecador, que les primeres vegades es farà servir a la velocitat mes baixa. Els gossos que han tingut alguna sessió de perruqueria estan mes acostumats al bany, tot i així hem d’anar en compte de no espantar-los a l’hora de banyar-los.

 

Raspallat

Es important que abans de mullar-lo li traiem tots els nusos perquè el xampú pugui arribar a tot el seu pèl i a tota la seva pell. Aquest moment es pot aprofitar per mirar que no tingui paràsits o alguna anomalia a la seva pell. Hem de tenir en compte de no fer massa força amb el raspall ja que la pell dels cadells es molt delicada i li podríem fer mal. Quan el raspall ja no s’enganxa en cap nus, el cadellet està completament raspallat i ja podem banyar-lo.

 

Bany

Els cadells tenen una temperatura corporal mes elevada que la dels humans, per tant no necessiten l’aigua tant calenta com la que fem servir nosaltres per dutxar-nos.

Començarem mullant les potetes, sense deixar que l’aigua s’acumuli a la banyera i a poc a poc anem pujant fins que estigui tot moll. Ara ja podem aplicar un xampú suau especial per a cadells, aquest el barrejarem amb una altra part d’aigua perquè es pugui estendre millor per tot el cos. Amb els dits ensabonarem tot el cos amb un suau massatge, tenint en compte que no arribi a la boca, els ulls o les orelles. Un cop hem repartit bé el xampú retirarem el producte amb aigua.

 

Eixugat

Amb una tovallola seca se li ha de retirar el màxim d’aigua possible. L’assecador s’ha de fer servir a una potència baixa, per no fer malbé la pell i sempre mentre es pentina el cabell en el sentit del seu creixement.

Ens hem d’assegurar que el cadell estigui completament sec per evitar constipats i problemes de pell. La humitat es la principal causant de la mala olor .

 

Ungles i orelles

Es millor tallar les ungles després del bany, ja que així s’hauran estovat i serà més fàcil per nosaltres i per al cadellet. També s’han de netejar les orelles, amb un líquid específic i una tovalloleta o, encara millor, amb una gassa.

Per acabar, li podem posar colònia sempre i quan sigui especial per cadells, ja que ells tenen un pH diferent al nostre.

Hi ha un gran ventall de productes específics per cada tipus de pell i pelatge caní, a la perruqueria canina d’HotelCan et podem assessorar sobre quin es el més adequat per al teu gos. Visita’ns a les nostres perruqueries de Lleida i Anglesola i t’informarem!

HORARI D'ESTIU (Juliol i Agost)

Dilluns – Divendres de 9:00 a 13:00 i de 16:00 a 20:00
Dissabtes de 9:00 a 13:00
Diumenges i festius (només residència canina) de 9:00 a 13:00

HORARI D'HIVERN (De Setembre a Juny)

Dilluns – Divendres de 9:00 a 13:00 i de 15:30 a 19:30
Dissabtes de 9:00 a 13:00
Diumenges i festius (només residència canina) de 9:00 a 13:00

Cria i venda de cadells i residència canina a Lleida.

A HotelCan estem inscrits a:

© 2024 · HotelCan · by Paddock Comunicación

Skip to content