Autoritzat per la Generalitat de Catalunya amb Nucli Zoològic L-2500049

HomeBlogSalut i cures de la teva mascotaSALUT – PREVENIR PUCES I PAPARRES

SALUT – PREVENIR PUCES I PAPARRES

En aquest clima, tan càlid i sense hiverns gelats, molts paràsits es reprodueixen més fàcilment fins i tot en èpoques hivernals, ja que les temperatures es mantenen més elevades del normal, provocant un excés en la població de puces i paparres, que poden afectar a la salut de la nostra mascota.

Per aquesta raó és necessari utilitzar mètodes preventius, com la pipeta per a gos i/o collarets repel·lents, ja que no solament protegim la salut del nostre gos sinó també la de la nostra família.

Sense voler crear cap alarma, simplement cal conèixer els riscos que correm si la nostra mascota no està ben protegida.

 

Les puces

Les puces en gossos no només fan que els gossos pateixin una intensa picor, sinó que també poden transmetre malalties la qual cosa podrien afectar molt al gos, com al·lèrgia en la pell que acaben en una infecció. A més, aquestes saltaran sobre tu. L’estiu és la pitjor època, però el teu gos ha d’estar protegit durant tot l’any.

Les paparres

Les paparres constitueixen un dels paràsits externs més comuns i nocius per a les nostres mascotes. A més de produir una molesta picor i generar una infecció i irritació de la pell, aquests paràsits són portadors de nombroses malalties que poden transmetre al nostre gos a través de la seva picada, així com a la nostra família, ja que són extremadament nocives tant per a gossos com para humans i no tindran cap problema a passar de la seva pell a la nostra.

 

Com protegir a la nostra mascota

Un bon collaret antiparasitari és capaç de repel·lir puces, paparres i fins i tot el mosquit que transmet la coneguda leishmaniosis, la seva durada sol ser de tres a quatre mesos efectius.

En canvi, una pipeta antiparasitari pot repel·lir puces i paparres durant unes tres o quatre setmanes reals.

També és aconsellable utilitzar un bon collaret antiparasitari i a més, utilitzar pipeta de forma mensual, per assegurar la seva protecció (i la teva!)

És important mantenir protegit al nostre gos perquè, encara que l’est perfectament desparasitat, no ho estan tots els gossos amb els quals acaba jugant, ni els camins o parcs on ho passegem al llarg del dia. Això redueix el risc al mínim, encara que no ho elimina del tot.

El que sempre aconsellem és que, utilitzant el sentit comú, si la teva mascota es grata molt a les mateixes zones, li facis una revisió superficial a la recerca de la causa. Les puces són petites i es mouen a gran velocitat, mentre que les paparres són com a embalums que van creixent a mesura que s’alimenten del nostre gos i són fàcils de veure.

En cas que el teu gos no estigui prou protegit amb els mètodes comentats, consulta amb el teu veterinari, ja que pot necessitar algun tipus d’atenció especial o dosis diferents a les indicades per al seu pes.

HORARI D'ESTIU (Juliol i Agost)

Dilluns – Divendres de 9:00 a 13:00 i de 16:00 a 20:00
Dissabtes de 9:00 a 13:00
Diumenges i festius de 9:00 a 13:00

HORARI D'HIVERN (De Setembre a Juny)

Dilluns – Divendres de 9:00 a 13:00 i de 15:30 a 19:30
Dissabtes de 9:00 a 13:00
Diumenges i festius de 9:00 a 13:00

Cria i venda de cadells i residència canina a Lleida.

A HotelCan estem inscrits a:

© 2023 · HotelCan · by Paddock Comunicación

Skip to content